EMJ 2021

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal in 2021 doorgaan van vrijdag 29 april tem maandag 3 mei. Het zal zowel een vocaal als instrumentale editie zijn.

Welcome to the EMJ!

Digitale uitnodiging

Bekijk onze digitale uitnodiging via deze link en kom te weten wat het EMJ in 2021 zal doen!

EMJ 2021 OnlineEMJ 2021 Online

United @ Home, ons online festival-event in mei 2020, was een groot succes! Duizenden mensen van over heel de wereld konden vanuit hun huiskamer een stukje EMJ ervaren. De organisatie is direct na dit event gestart met de voorbereidingen van het 69ste festival in Neerpelt. De huidige situatie en adviezen om te reizen - in groep - binnen Europa zijn echter nog steeds van dien aard dat de organisatie van grote internationale bijeenkomsten met onze Europese Jeugd praktisch niet haalbaar zijn, zelfs niet in het voorjaar van 2021. MAAR ...

HET EUROPEES MUZIEKFESTIVAL VOOR DE JEUGD 2021 GAAT DOOR !!!!!!

--- ONLINE ---

Het EMJ wil aan iedereen, zowel vocale als instrumentale groepen, de kans bieden om deel uit te maken van dit unieke online event. Tijdens dit digitaal festival zullen alle waarden en kernactiviteiten van het festival zeker aanwezig zijn. Zo zullen groepen een optreden kunnen doen voor een internationale jury door middel van een vooraf opgenomen, zelf te kiezen repertoire. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van onze streams. De jury zal geen quotering voorzien maar een evaluatie met een opbouwend verslag dat de deelnemende groepen inspiratie kan bieden voor volgende concerten. We begrijpen dat het voor veel groepen moeilijk is om te repeteren met de huidige maatregelen maar we willen jullie op het hart drukken dat de voornaamste boodschap die het festival in deze speciale tijden wil uitdragen die van verbroedering is en het verbinden van mensen door middel van muziek. Muziek maken en zich verenigd voelen is belangrijker dan het geven van je beste optreden ooit. Voor de koren die houden van een extra uitdaging is er een mogelijkheid om een extra werk in te studeren en deel te nemen aan een tweede categorie. Dit werk is geschreven als onderdeel van het Europees WeBEUnited project en heeft een geplande uitvoering in diverse Europese landen. Wij zetten eveneens workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden op de agenda. Het EMJ zal voor zijn genre wederom de standaard voor online festivals proberen te verleggen.

Deze 69ste online editie blijft zoals eerder voorzien een dubbele editie waarvoor zowel koren als instrumentale ensembles zich kunnen inschrijven. Meer informatie over hoe je kan inschrijven en de voorwaarden zijn terug te vinden zijn op www.emj.be

EMJ 2021

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zal in 2021 online doorgaan op zaterdag 1 mei 2021. Het zal zowel een vocaal als instrumentale editie zijn.
Lees meer
New item

Volg onze livestreams op facebook

Verschillende evenementen zoals de proclamatie en de happening zijn live via facebook te volgen. Via onze facebookpagina kan u ons festival tot op de voet volgen.


Bekijk ons fotoalbum

Gedurende het hele festival loopt er een team van fotografen rond die alle mooie momenten vastleggen. U kan alle foto's via deze link zien.


Sfeervideo's op ons youtube kanaal

Het EMJ heeft zelfs zijn eigen youtube kanaal. Hier kan je terecht voor sfeerfilmpjes, plichtliederen,...


Volg het EMJ via sociale media
New item

EMJ UNITED @ HOME

Door het coronavirus vond er in 2020 helaas geen EMJ plaats. Omdat duizenden jongeren en honderden vrijwilligers maandenlang hebben uitgekeken naar het weekend van 1 mei, organiseerde we een unieke live show zodat iedereen van thuis uit toch nog wat kon genieten.

logo
New item

Nieuws

New item
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail