zaterdag, 24 maart 2012 20:06

Diamant

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd als een "perpetuum mobile"? Absoluut! Omwille van een steeds enthousiast organiserend comité dat er toch elk jaar in slaagt iets nieuws te creëren. Omwille van de Europese jeugd die met veel geestdrift elk jaar opnieuw openstaat voor andere culturen, voor samen musiceren, voor verbroederen in een sfeer van muzikale vreugde en vriendschap. Read More Zo verspreidde de festivalvlek zich in al die jaren gestadig over Europa en zelfs over de Europese grenzen heen en groeide het aantal deelnemende landen van 3 of 4 naar meer dan 20 in 2011. Even spectaculair was de groei van het aantal deelnemende groepen: in 1959 schreven er 15 groepen in, in 1962 waren het er 78, en de laatste jaren schommelt het aantal rond de 100 groepen.

Het Festival van 2012 wordt een feestelijke editie. Want het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt viert volgend jaar zijn 60ste verjaardag, een diamanten feest! U mag zich verwachten aan een bruisend feest, een speciale uitgave om dit diamanten jubileum te vieren. Het Festival van 2012 is een korenfestival en vindt plaats van vrijdag 27 april tot woensdag 2 mei 2012. Voor deze vocale editie kunnen koren zich inschrijven in een van de volgende reeksen:

  • kinderkoren
  • gelijkstemmige jeugdkoren
  • gemengde jeugdkoren
  • wimpelreeks kinderkoren
  • wimpelreeks gelijkstemmige jeugdkoren
  • wimpelreeks gemengde jeugdkoren
  • vrije reeks: vocaal en vocaal-instrumentale ensembles zoals close harmony, vocal jazz, volksmuziek, gospel & spiritual

Vele dirigenten, jonge muzikanten en koorleden tonen zich ieder jaar opnieuw laaiend enthousiast over de goede organisatie, de hartelijke ontvangst en de sfeervolle en onvergetelijke momenten die ze tijdens de festivaldagen mogen ervaren. Alle informatie over het festival en de inschrijvingsmodaliteiten zijn terug te vinden op deze website.

 
logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail