woensdag, 12 maart 2014 13:41

EMJ verwelkomt Liverpool Signing Choir

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd stelt zich tot doel jongeren te stimuleren samen te zingen en te musiceren. Dat gebeurt steeds in een internationale sfeer van vriendschap en verbroedering. Het logisch gevolg is dat er zo heel wat onderlinge culturele relaties ontstaan. Maar dat is zeker niet de enige doelstelling. Het EMJ stelt zich ook open voor initiatieven die mensen met beperkingen betrekt in de muziek. In dit kader is het Liverpool Signing Choir te gast op het 62ste EMJ.

Het koor bestaat voor een derde uit jonge mensen van 7 tot 24 jaar met een auditieve beperking. Sommige koorleden zijn zelfs volledig doof. Jan Coninx, de voormalige voorzitter van het EMJ : "Ik zag hen onlangs aan het werk in Antwerpen en was zodanig onder de indruk van hun optreden dat ik samen met mijn team prompt de nodige regelingen trof om het koor straks naar het EMJ te halen. We willen het Liverpool Signing Choir graag laten kennismaken met het EMJ en tegelijkertijd zowel deelnemers als toeschouwers laten genieten van een zeer specifieke en unieke manier van zingen."

Het koor heeft zich tot doel gesteld om de schoonheid, die in gebarentaal schuilt, uit te dragen via de universele taal van de muziek. Op die manier wil het koor ook de sociale integratie van slechthorenden en doven stimuleren. Na eerdere concerten, onder meer in 2012 tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics in London, is het Liverpool Signing Choir dit jaar dus te gast op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Het koor neemt evenwel niet deel aan de juryoptredens, maar verleent wel op een hartverwarmende manier medewerking aan de sing-in op vrijdagavond 2 mei, de happening op zaterdagavond 3 mei, de drie proclamaties en enkele workshops. Tevens wordt een videoboodschap opgenomen, die tijdens de Kick-off op donderdag 1 mei zal getoond worden. Dat alles maakt dat het het Liverpool Signing Choir deel zal uitmaken van het grote geheel aan kinder- en jeugdkoren. Van sociale integratie gesproken! Het koor zal, na de deelname aan het EMJ, ongetwijfeld ook veel mooie en unieke ervaringen rijker zijn.

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail