zondag, 27 april 2014 10:36

Top attracties tijdens "A Taste of Neerpelt"(1)

Het 62e EMJ opent op donderdag 1 mei vanaf 17 uur op het Marktplein met ‘A Taste of Neerpelt’. Je kan er niet alleen genieten van allerlei lekkere hapjes en drankjes, maar ook van muzikaal entertainment. Het muzikaal vertier is in goede handen van plaatselijke bands, zoals bijvoorbeeld LEMA en 'Gentle & The Men'.

lema1

LEMA is een duo bestaande uit gitarist/zanger Alex Kelchtermans en toetsenist/zanger Marc Noukens. LEMA bestaat sinds 1995, maar na 9 jaar volgde een onderbreking van enkele jaren. Sinds 2013 treden Alex en Marc weer op met hun ‘Simply Live’-programma. Zij brengen toffe pop- en rock-covers op een semi akoestisch manier. De nummers zijn bewerkt om ze met een beperkte en simpele bezetting te brengen. Daarom past de noemer ‘Simply Live’ hier prima.Het repertoire bestaat uit een aantal rustige maar ook veel minder rustige nummers van internationale artiesten zoals Live, Amy Whinehouse, Peter Gabriel, Lenny Kravitz, Snow Patrol, Inxs, Talking Heads e.a. maar ook Belgisch en Nederlands werk van de Scene, Scabs, Absynthe Minded, De Dijk e.a

 

gentlemen1

Eén van de optredende groepen tijdens ‘A Taste of Neerpelt’ donderdag 1 mei is ‘Gentle & The Men’. Dit is een trio dat bestaat uit drie jonge, enthousiaste muzikanten met name Axel Freier (19 jaar, pianist), Luuk van Herp (19 jaar, zanger en contrabassist) en An-Sofie Lauwers (18 jaar, zangeres). Gentle & The Men zag het levenslicht in 2013 nadat Axel Freier een schitterend eindexamen op piano had afgelegd bij het NIKO. Hij begeleidde toen onder meer Luuk van Herp en An-Sofie Lauwers bij een nummer van Daan. Daarmee was de eerste steen van de band gelegd.
Het repertoire van ‘Gentle & The Men’ is zeer gevarieerd. Zij brengen een breed scala van pop, jazz, country, meezingers en Nederlandstalige nummers. De groep trad het voorbije jaar op in cafés, tijdens evenementen en verjaardagsfeestjes en ze verzorgden ze her en der gastoptredens. Zo was Axel Freier onlangs nog te zien in ZwarteDoos.

 

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail