dinsdag, 29 april 2014 23:18

Ontwerpster van de EMJ-affiche 2014 in de kijker

 

De affiche van het 62ste EMJ werd ontworpen door Terry Weckx uit Hechtel. Zij las de oproep om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd in de Internetgazet. Met het thema “koor” in haar achterhoofd zette zij zich spontaan aan het ontwerpen. Het ontwerp is eenvoudig, zoals Terry meestal tekent, maar daardoor ook zo krachtig.

Iedereen kan zijn eigen interpretatie geven van de affiche: je kan muzieknoten zien, zingende mondjes in hartjesvorm, feestelijke ballonnen die samen een gezellig koortje vormen, kortom alles waar het EMJ voor staat: een feest waar samen musiceren en verbroederen dé boodschap is. 

Het EMJ nodigde Terry uit tijdens een repetitie van het Festivallied door het 200-koppige kinderkoor om haar een staalkaart te overhandigen van alles waarop haar ontwerp werd gebruikt: de affiche, de button, de placemat, festivaldrukwerk, het programmaboekje en de wimpel.

Zowel in haar vrije tijd als in haar beroep blijft Terry ontwerpen, tekenen en schilderen. Zij is designer bij Bioracer in Tessenderlo waar men wielrennersoutfits maakt.

Op de foto Terry met haar 8 maanden oude dochertje Maria en de festivalwimpel.

 

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail