zaterdag, 20 april 2013 22:59

Het Festival nadert

In naam van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) heten we op vrijdag 3 mei 2013 iedereen van harte welkom op ons 61e Festival, een instrumentale editie. Een ploeg van 26 bestuursleden, 32 comitéleden en om en bij de 600 vrijwilligers zullen zich de komende dagen vrijwillig en belangeloos inzetten om jullie een geslaagd Festival aan te bieden.

Meer dan 3400 jeugdige muzikanten uit heel Europa, het verre Oosten en het noorden van Afrika hebben zich ingeschreven om voor een internationale professionele jury het beste van zichzelf te geven. De liefde voor muziek zal er voor zorgen dat ze zich snel thuis voelen in het multiculturele kader van het EMJ.

Ons Festival is geen wedstrijd maar een evaluatiemoment waarbij het evenwicht tussen muzikale inspanningen en onderlinge verbroedering centraal staat. Hierdoor trachten wij niet alleen jongeren te stimuleren muziek te beoefenen, maar eveneens om onderlinge culturele relaties en contacten op te zetten. Onze deelnemers komen waarschijnlijk in Neerpelt aan als vreemden maar keren ongetwijfeld als vrienden terug naar huis. De Europese Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie Limburg, de Gemeente Neerpelt, de diverse sponsors, de vrienden van het Festival en alle vrijwillige medewerkers danken wij graag voor hun structurele ondersteuning van ons multicultureel muziekevenement. Wij hopen dat deze intense samenwerking nog lang mag blijven duren.

Veel plezier en muzikaal genot!
Rutger Nuyts
EMJ voorzitter

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail