vrijdag, 02 mei 2014 22:57

Vrijwilligsters die geen enkel Festival willen missen

De 90 koren die aan dit 62e Europees Muziekfestival deelnemen werken hun juryconcerten af in verschillende zalen, onder meer in de St.-Niklaaskerk in het centrum van de gemeente. Aan de toegangsdeur van die kerk treffen we Henny Claassen en Heidi Cox aan. Beiden verkopen er toegangsbadges en zorgen ervoor dat de kerkdeur gesloten blijft tijdens elk concert.

"We zijn allebei lid van het Achelse zangkoor Noorderklanken en ons werd gevraagd om een handje toe te steken tijdens het EMJ. Daarover moesten we niet eens nadenken want het leek ons een toffe bezigheid om als vrijwilligsters aan het Festival te mogen meewerken", vertellen Henny en Heidi. "Onze taak als zaalwachter en kassier valt bijzonder goed mee. Terwijl toeschouwers wachten aan de toegangsdeur hebben we wel even de tijd om met hen een babbeltje te slaan. Dat is zeer verrijkend, want we ontmoeten mensen uit heel Europa en horen en leren in korte tijd veel over andere gewoontes en culturen."

Ook Maddy Swinnen is zo een vrijwilligster die geen enkel Festival zou willen missen. Zij is lid van de werkgroep 'Toerisme Neerpelt'. "Tijdens de festivaldagen, dus ook nu zaterdag en zondag, mag ik of een van mijn collega's in het gemeentehuis allerlei informatie verschaffen aan festivalbezoekers. Uiteraard is Piazza Festivo (OC De Peel) de 'place to be' voor informatie. Maar als werkgroep 'Toerisme Neerpelt' willen we het EMJ een handje toesteken met het verlenen van allerlei praktische info. Tevens verkopen we toegangsbadges en programmaboekjes. Ook ik maak dan graag van de gelegenheid gebruik voor een onderhoudend gesprekje met Europese medeburgers. "

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail