zaterdag, 04 mei 2013 10:11

Catering met ruim 350 medewerkers aan de slag

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd draait volledig op de vrijwillige en belangeloze medewerking van een team bestaande uit 26 bestuursleden, 32 comitéleden en pakweg 600 vrijwilligers. Er zijn negen comités actief. Eén daarvan is "Catering" dat onder leiding staat van Inge Vanderlooy en Marianne Croisiaux.

Om alle deelnemers, begeleiders, juryleden en sponsors te voorzien van smakelijke ontbijten, dito lunches, brood- en warme maaltijden en zelfs culinaire diners, kregen ze nog eens de hulp van meer dan 350 vrijwilligers, waaronder een aantal leden van "Obligato" (vroegere bestuursleden). Hun werk is visueel niet steeds zichtbaar voor het grote publiek, want al de noeste arbeid gebeurt in keukens en eetruimtes, zeg maar achter de schermen van het EMJ. "Catering" kreeg uiteraard flink wat lof- en dankbetuigingen toegezwaaid. De bereiding van alle maaltijden, lunch- en ontbijtpakketten alsook de bediening verliep immers vlekkeloos.

Wat Catering zoal realiseerde? Meer dan 3000 broodmaaltijden, meer dan 1300 lunchpakketten, meer dan 1200 ontbijtpakketten, 5500 warme maaltijden in het atheneum en 675 warme maaltijden in het college.

Dat daarvoor omvangrijke hoeveelheden voedsel nodig waren, mag wel duidelijk zijn. Zo werden gemiddeld 100 kg ham, 95 kg kaas, 20 kg salami, 600 broden, 8000 cups boter, 30 kg smeerboter en 1250 liter melk verbruikt.

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail