donderdag, 31 maart 2011 10:08

Openingsspektakel

Dit jaar wordt het Europees Muziekfestival voor de Jeugd op een spectaculaire manier geopend met een schitterend feest verzorgd door het Vlaams gezelschap Theater Tol. Ze brengen op grote hoogte het wondermooie Corazón de Angeles, een vrolijke voorstelling met engelen in de hoofdrol en met vuur en percussie.
De voorstelling wordt begeleid door vuurwerk van vuurwerkmakers Vangelabbeek en percussie van Lokomotiv. Kom meegenieten van het spektakel op vrijdagavond 29 april.

In samenwerking met Provinciaal Domein Dommelhof en de Gemeente Neerpelt, organiseert het Festival op vrijdag 29 april 2011 dit groots openluchtspektakel op en rond het Neerpeltse marktplein.

Lichtheid en vrolijkheid zijn hierbij de belangrijkste thema's. De voorstelling handelt over een bruiloft waarin de twee geliefden elkaar opvreten, dansen, vliegen en zelfs suikerspinnen eten. Ze zijn verliefd en omringd met goed gezelschap: muzikanten en sprookjesachtige figuren.
Tegenwoordig heeft elke bruid een bruidsboeket. Oorspronkelijk bestond dit boeket enkel uit sterke kruiden, die dienden om boze geesten uit het huwelijk te verjagen. In 'Corazón de Angeles' krijgt de bruid geen boeket om slechte invloeden buiten te houden, maar krijgt ze levende engelen om het goede te bewaren.

Vanaf 20u30 is er een openingsfeest gepland met optredens van:

Ensemble Saxofones do Cmc, Coimbra (PT)
City Tamburica Orchestra - Branko Radicevic, Ruma (CS)
Brass Orchestra, Gulbene (LV)
Vanaf 22u15 start het openluchtspektake

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail