zaterdag, 15 januari 2011 00:00

EMJ blijft groeien

De ultieme jaarlijks terugkerende nachtmerrie van het EMJ-bestuur, een festival zonder deelnemers, is ook dit jaar gelukkig bedrog gebleken. De interesse voor dit jeugdfestival is groter dan ooit, zodat het 59ste EMJ geen tussenstapje naar het 60ste hoeft te zijn, maar een volwaardig instrumentaal festival met een deelnemersveld uit een groot stuk van de wereld. Meer dan 100 instrumentale ensembles, uit 22 landen hebben zich ingeschreven. Naast de Europese deelnemers zijn er ook uit Japan, Mexico en, voor de eerste keer, uit Colombia.

In totaal zullen meer dan 3300 jonge muzikanten Neerpelt weer overspoelen met een enthousiaste muzikale vloedgolf. Een Italiaans ensemble van 24 harpen zal wellicht zijn deelname moeten annuleren omdat de vervoers-en verzekeringskosten van de instrumenten te hoog oplopen. Jammer, want ook het oog mag in Neerpelt wat hebben.

De diversiteit van de muziek die aan bod komt wordt elk jaar groter. Ook dit jaar zal het gamma gaan van oude en klassieke muziek, over HaFaBra, jazz en percussie tot volksmuziek en vrije instrumentatie. De grootte van de ensembles varieert van duo's tot grote harmonieën en symfonieorkesten.
Het 59ste EMJ start op vrijdag 29 april en eindigt op maandagmorgen 2 mei bij het vertrek van de meeste deelnemers. Alle informatie is terug te vinden op www.emj.be.

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail