zondag, 23 juni 2013 18:22

220 schoolkinderen brengen het 'Festivallied'

Om de plaatselijke bevolking meer en beter bij het EMJ te betrekken, organiseerde het bestuur met groot succes een Kick-off met aansluitend 'A Taste of Neerpelt'. Tijdens de Kick-off brachten 220 Neerpeltse schoolkinderen het 'Festivallied' om alzo de EMJ-deelnemers en -toeschouwers hartelijk welkom te heten.

Dit lied vindt zijn oorsprong in het 'klimaatlied' waarvoor de Overpeltenaren Carine Van Gerven (lerares en dirigente van het kinder- en jeugdkoor Kiliana) en Johan Thaens (componist, pianobegeleider en leraar piano) eerder reeds hadden samengewerkt. Johan en Carine creëerden het 'Festivallied' en de Achelse lerares Claudia Nieuwenhuizen schreef de Engelstalige tekst. Het drietal dook nadien de studio van Marc Thijs in en namen het lied een eerste maal op.

Deze werkopname werd bezorgd aan de Neerpeltse basisscholen, zodat de juffen en meesters van de 2e en 3e leerjaren het lied konden aanleren aan hun leerlingen. Daarbij kregen ze de laatste weken vóór het Festival regelmatig ondersteuning van kinder- en jeugdkoor Kiliana. Aan de eigenlijke voorstelling tijdens de Kick-off, ging slechts één generale repetitie vooraf. Desondanks deed het gelegenheidskoor van schoolkinderen het bijzonder goed tijdens de Kick-off en werd het 'Festivallied' op een daverend applaus onthaald. Enkele weken na het EMJ namen de schoolkinderen het 'Festivallied' nogmaals op, ditmaal in een definitieve versie.

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail