bedankfeestjeIn de feestzaal van het college had vanavond het bedankfeestje voor de vrijwilligers van het EMJ plaats. Om dat Muziekfestival met zijn 3400 jeugdige muzikanten in goede banen te leiden, waren 32 comitéleden en meer dan 600 vrijwilligers op de been. Voorzitter Rutger Nuyts benadrukte het belang van hun inzet voor het festival. Bij een drankje en een hapje werd er nadien nog gezellig nagekeuveld. (Foto Jean Van Dijck)

Bron : Internetgazet

maandag, 06 mei 2013 09:58

Op naar het nieuwe EMJ (Internetgazet)

nieuweemjHet 61ste Muziekfestival voor de Jeugd is weer achter de rug. De proclamatie vanavond was er weer een om U tegen te zeggen. De sfeer zat er weer helemaal in. En in het algemeen mag men stellen dat het festival opnieuw op veel fronten is verbeterd. De 62ste editie - voorbehouden aan vocale ensembles - vindt plaats van 1 tot 5 mei 2014. Nog zo lang wachten!! (Foto's Jean Vandijck)

Bron : Internetgazet

piccolos2Het mag dit jaar dan wel een instrumentaal muziekfestival zijn, De Piccolo's verbroederden gisteravond maar al te graag met kamerorkesten uit Wit-Rusland en Tsjechië. De snaarinstrumenten uit Lida beten de spits af, waarna de Piccolo's voor een overwegend thuispubliek nog eens lieten horen hoe goed ze kunnen zingen. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van het Wind Orchestra uit Vratimov (Tsjechië)

Link : Internetgazet

Het moest er van komen en we zijn er blij mee: het EMJ heeft een filmpje online gezet met beelden van de openingsavond. Knap gedaan en laat er meer filmpjes volgen! Kijk even mee:

Link : Internetgazet

polenVandaag zou het Baroque Orchestra uit Lublin (Polen) voor de muzikale omlijsting zorgen tijdens de festivalmis op het Herent. Maar wat bleek: de groep kwam niet opdagen, zo meldt het EMJ. De orkestleden waren blijkbaar op uitstap vertrokken. Festivalmedewerkers hebben daarop hemel en aarde verzet om een vervangende groep te zoeken. Totaal onvoorbereid en alhoewel ze op het punt stonden aan een workshop deel te nemen, werd het String Orchestra uit Budapest bereid gevonden om de mis op het Herent op te luisteren. Naar verluidt was het een wondermooie mis...

Bron : Internetgazet

Gewekt worden door twee gillende meiden op een muziekfestivaldag in Neerpelt: het overkwam de leden van de Ierse Knocklyon Concert Band uit Dublin. Nog een wonder dat ze het allemaal met de glimlach opnamen, we kennen mensen die de twee dames met kookpan en al naar buiten zouden gewerkt hebben... Er staat een filmpje online:

Link : Internetgazet

Gisteren waren er twee groepen die van de EMJ-jury de eerste prijs summa cum laude kregen, de hoogst bereikbare kwotering; vandaag waren er dat liefst zes. Het geeft aan dat het niveau van de uitvoeringen dit jaar weer erg hoog lag, want er werden vandaag ook weer tien groepen bedacht met de eerste prijs cum laude, zonder de 'summa' dus.
Bij de "summa's" onthouden we de groep uit Moskou, het kamerorkest uit Warschau, het jeugdsymfonieorkest uit München, de Batucada percussiegroep uit Salerno, de Sint-Jozefdrumband uit het Nederlandse Someren (achter Budel) en de symfonische band van de muziekschool van Tallinn.
De volledige uitslag van vandaag staat hier.

Bron : Internetgazet

superpianistIn de vernieuwde Toonzaal van het NIKO speelde vandaag een trio jeugdige gasten uit Polen, het trio "Tre" uit Olsztyn, de pannen van het dak. Het leek er soms op dat hun jonge pianist stiekem begeleid werd door 2 extra handen, dus een quatre mains. Kijk maar naar de foto! Het trio behaalde - zeer terecht, zegt fotograaf Jean Vandijck - een 1ste prijs cum laude.

Bron : Internetgazet

aperitiefconcertHet EMJ-aperitiefconcert in het Hubertustheater vandaag was mooi. Er werd gemusiceerd door een groep uit het Duitse Waren, de groep uit Hong Kong, die uit Tsjechië en de Finse openbaring Outojoki. Jean Vandijck maakte bijgaande foto's.

Link : Internetgazet

NIKOorkestOp de laatste dag van het 61ste Muziekfestival heeft het NIKO-harmonieorkest - dat elk jaar zo voortreffelijk speelt tijdens de EMJ-proclamaties - vandaag de 1ste prijs cum laude gekregen. Gefeliciteerd! De percussiegroep SlaEn van het NIKO behaalde een tweede prijs. Meer foto's (van het optreden van het NIKO-harmonieorkest)

Link : internetgazet

Pagina 1 van 3
logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Neerpelt
Telefoon
+32-11-66 23 39
E-mail