Festivaldagen

Na een ontspannende openingsdag, is het tijdens de eigenlijke festivaldagen ernst voor de deelnemende groepen. Dan zijn er de talrijke juryconcerten.

Op de dag van je juryconcert stellen jullie je koor/ensemble voor aan een internationale vakjury. Deze juryconcerten vinden plaats in concertzalen in Neerpelt en omliggende gemeenten. 

Verblijf je meer dan één dag in Neerpelt, dan kunnen jullie op de andere dagen aperitief-, kiosk- en andere concerten verzorgen, eucharistievieringen opluisteren in Neerpelt en omstreken of deelnemen aan een workshop.

Op de dag van je juryconcert ben je uiteraard ook uitvoerig te bewonderen tijdens een parade in de centrumstraten van Neerpelt. Vrolijk zingend/musicerend gaan jullie dan naar de sporthal van het Provinciaal Domein Dommelhof waar een indrukwekkende en emotioneel geladen proclamatieshow plaats vindt. Daar krijgen jullie je juryresultaten en je diploma.

Een festivaldag wordt besloten met  een laureatenconcert, gast- en verbroederingsconcerten, de Happening of op de laatste dag de Farewell Party - afhankelijk of jullie die dag juryconcert hebben gehad. Vanzelfsprekend kan het publiek alle vernoemde concerten bijwonen om te genieten van het muzikale en vocale talent van de zingende en musicerende jeugd van Europa en de wereld.

Meer in deze categorie: « Openingsdag
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail